Op de koffie bij Herman Willems van Verf van der Feer in Meppel

Regelmatig drinken we een kopje koffie bij een Trimetal grossier. Deze keer zijn we bij Herman Willems van Verf van der Feer in Meppel


 

Wie of wat is Herman Willems?
Een man van 51 jaar, al 21 jaar getrouwd en met 2 dochters. Samen met Alex van der Walle behoor ik hier tot het meubilair. Wij werken al 17 jaar samen. De anderen zijn Jeroen van Looij in de buitendienst en Roelof Boers als chauffeur. Een functietitel heb ik niet, we doen het hier met z’n vieren en we zijn allemaal gelijk. Een prima team samen!  

Leuk hoor, en wat is het nieuws uit jullie filiaal?
We hebben onlangs de winkel in een nieuw jasje gestoken. Dat deden we helemaal zelf. De vloeren hebben we gecoat, de balie verplaatst en een eet- annex koffietafel centraal in de ruimte gemaakt. Dat is erg gezellig en goed voor de klantenbinding. We krijgen positieve reacties!

En heb je de laatste tijd nog flink gelachen op de zaak?
Zeker, we lachen wat af. Met schilders lekker kletsen en grappen maken. Vandaag had ik iemand in de winkel die wilde heel weinig verf. Zelfs onze kleinste verpakking was nog te groot. Gelukkig heb ik altijd zo’n mini-potje hobbyverf staan, voor modelbouw, weet je wel? Volgens mij zit er 100 ml in. Die zette ik toen maar op de balie. Daar kon de klant best om lachen.

Wat doe je voor verrassends als je niet in de winkel staat?
Nou, dat is wel een bijzondere hobby. Ik maak zelf motorblokken en onderdelen voor racemotoren. Daarvoor heb ik in mijn werkplaats een draai- en freesbank staan. Echt wel een ambachtelijk werk waar ik graag mee bezig ben. Superleuk tijdverdrijf waar ik helemaal in op kan gaan. Mijn broer heeft nog met een motorblok van mij op hoog niveau aan races meegedaan.

Gaaf. Bedankt dan maar voor het lekkere bakkie. 
Wat voor koffie schenken jullie eigenlijk?
Dat is de lekkerste natuurlijk: gewoon Douwe Egberts in zo’n machine. Even kijken: de bonen heten Delicate Roast.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.