Gezondheid en welzijn

We streven naar toonaangevende prestaties op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en beveiliging (HSE).

_________________

A+ Luchtkwaliteit

Veel van onze verven zijn al gelabeld met een A+ op Indoor Air Quality. Dit zijn verven met de laagst schadelijke emissie, waardoor de binnenlucht kwaliteit in de huizen en kantoren niet verslechterd door de verf. Producten met dit keurmerk zijn bijvoorbeeld: Alpha Rezisto Mat, Alphacryl Pure Mat SF, Rubbol BL Rezisto en Satura en Wapex 660. Ga voor meer informatie naar https://www.sikkens.nl/binnenluchtkwaliteit

Life-Saving Rules op productieterrein

Veiligheid staat voorop. In 2018 daalde het aantal gerapporteerde gewonden met 5% op productielocaties van AkzoNobel. Het letsel percentage ligt al op het streefniveau dat target is voor 2020. Daarnaast is 66% van onze productielocaties al meer dan een jaar zonder ongevallen.

Product Stewardship Policy

Richt zich volledig op de leefomgeving, gezondheid en veiligheid omtrent onze producten en de materialen die wij gebruiken. Zo was AkzoNobel het eerste bedrijf dat loodverbindingen uit verf haalde. Nu zijn we de eerste waarbij het mogelijk is om bijna Epoxy-vrij te werken met onze producten Polyfilla Pro W350, W360 en W370.

Verf die leefomgeving verbetert

Wij produceren verf die direct bijdraagt aan de hygiene van de leefomgeving, in kleuren die bijdragen aan het welzijn van mensen binnen onder meer de gezondheidszorg. Alpha Humitex SF is een schimmelbestendige verf en Alpha Sanocryl is een bacterieresistente verf die o.a. is gebruikt in Ziekenhuis Hardenberg.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.