DE GESCHIEDENIS VAN TRIMETAL
 

Het grootste verfmerk in het vrije grossiers kanaal dat naam krijgt door de jarenlange samenwerking met Brink/Molyn.

In 1904 sticht de Koninklijke Zinkwit Maatschappij uit Maastricht een dochteronderneming Stella in Machelen bij Brussel die grondstoffen produceert voor de professionele schilder. Ongeveer 50 jaar later produceert het bedrijf de eerste echte dispersieverf onder de merknaam Stelatex, een nieuwe standaard is gezet. In 1963 wordt Stella omgedoopt in Trimetal, een internationaal verfmerk met inmiddels vestigingen in diverse Europese landen. In 1990 wordt Trimetal onderdeel van Nobel Industries.

In 1828 wordt in Rotterdam de verffabriek Molyn opgericht die scheepsverven en protective coatings produceert. Molyn, tevens een pionier op het gebied van glanslakken (Japenlakken), wordt in 1928 hofleverancier en krijgt in 1953 het predicaat Koninklijke. In 1970 fuseert Molyn met de verffabriek Brink gestart in 1903 in Groot Ammers langs de Lek en gespecialiseerd in Bouwverven en doe het zelf producten. Brink/Molyn wordt in 1986 onderdeel van Akzo Coatings.

Na de fusie tussen Akzo en Nobel in 1994 verhuist Trimetal Nederland van Maastricht naar Groot Ammers en gaan de beide professionele verfmerken op deze productielocatie samenwerken. Het puur Nederlandse verfmerk Brink/Molyn en het internationale verfmerk Trimetal integreren en groeien samen uit tot Trimetal met een mooi assortiment producten voor de professionele schilder. Trimetal wordt verkocht via een aantal (kern) grossiers met in totaal zo’n 60 verkooppunten in Nederland. Inmiddels mag Trimetal zich met trots het grootste verfmerk voor de schilder noemen dat verkrijgbaar is in het vrije grossiers kanaal.