Door Trimetal op maandag 15 maart 2021 in Producten

0 opmerkingen

Thijs Menger is eigenaar van Menger Schildersbedrijf in de Bilt. Hij is het type schilder dat er alles aan doet om topkwaliteit en verregaande service te bieden. Thijs wil uitblinken in z’n vak en koestert z’n inmiddels opgebouwde reputatie van uitstekend vakschilder. We spraken hem over zijn aanpak en zijn keuze voor een extreem duurzame aflak.

Thijs Menger: “Perfect kunnen schilderen is één ding, maar om die perfectie in je hele bedrijfsvoering door te voeren is een tweede. Zelf wil ik graag dat àlles klopt. Dat begint al bij het opnemen van het werk. Nette werkkleding aan, voorrijden in een schone bus en een prettig gesprek voeren. En vervolgens een heldere en verzorgde offerte uitbrengen. Daarmee is de toon al gezet. Als ik dan aan het werk ga, lever ik schildertechnisch uiteraard een perfect stuk vakwerk, maar let ik ook op zo min mogelijk overlast. Goed opruimen, ruimte maken wanneer nodig en af en toe wat extra’s doen. Een dakgootje schoonmaken of een halletje even snel meepakken. Het is eigenlijk heel simpel: je doet het zoals je het zelf thuis ook zou willen. Je moet aanvoelen en uitvinden wat je klant nodig heeft.

Verfkeuze
Bij de keuze van de verf hou ik rekening met de wensen van de klant. De klant wil waarschijnlijk niet elke 3 of 4 jaar met een schilder te hoeven afrekenen. Voor het buitenwerk stel ik dan bijvoorbeeld een Permaline Supérieur voor van Trimetal. Dit is een extreem duurzame aflak die een prachtige glans geeft en deze glans ook heel lang behoudt. Onder de juiste omstandigheden kan deze lak wel 10 jaar zonder onderhoud. Door dit product te adviseren laat ik zien dat ik de wensen van de klant begrijp en er op in kan spelen. Tegelijk is het een perfect visitekaartje voor m’n eigen werk want met Permaline Supérieur ziet het eindresultaat er perfect uit. En dat die glans er zo lang op blijft zitten, betekent dat je vakwerk langer zichtbaar is.

Biobased
Voor het milieuaspect zijn mijn klanten ook gevoelig tegenwoordig. Daarom is het ook fijn om te kunnen melden dat zowel de Permaline Supérieur als de bijbehorende grondlak Permaline Primer Prestige een Biobased certificaat heeft. Dit betekent dat de verf bestaat uit grondstoffen die afkomstig zijn van een plantaardige bron. En tegelijk pak ik als het even kan niet de bus maar een schone scooter naar de klus. Die is wel mooi bestickerd met mijn logo uiteraard. Zo heb ik dat duurzame aspect ook mooi getackeld.

Verschil maken
Overigens is de receptuur van deze verf iets aangepast waardoor het nu lekkerder verwerkt en 40% sneller droogt. Al met al denk ik dat ik door prachtig schilderwerk te koppelen aan duurzaamheid en op allerlei terreinen te streven naar perfectie, ik het verschil kan maken. Permaline Supérieur past prima in die filosofie.”

Over de auteur

Trimetal

Trimetal team.