CO2 Reductie

We kijken of we het aandeel vluchtige organische stoffen (VOC) kunnen verlagen. In 2050 wil AkzoNobel, waaronder Sikkens, helemaal CO2 neutraal zijn.

_________________

Watergedragen

Sikkens gelooft in watergedragen verf. Deze verf is voor ons de toekomst omdat dit het milieu het minst belast. Het streven is een volledig watergedragen verfassortiment te onwikkelen en wij zijn trots hier een voortrekkersrol in te hebben.

Biobased verfsysteem in lakken

Biobased verf is gebaseerd op herwinbare grondstoffen met behoud van kwaliteit en is duurzaam in onderhoud. Zo gebruiken we minder fossiele grondstoffen en dragen wij bij aan een circulaire economie. Wij zijn hiervoor TÜV gecertificeerd, wat staat voor het bevorderen van veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving.

Claims & Certificering

Meerdere Sikkens muurverven hebben EU Ecolabel - hét Europese milieukeurmerk om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. O.a. Alpha Rezisto Mat, Alphacryl Pure Mat SF, Alphatex, Alpha Pure Primer SF. BREEAM - dé duurzaamheids-certificering - zit op alle producten van ons binnenassortiment. Ga voor meer informatie naar https://www.sikkens.nl/ecolabel

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.