Verf in de professionele keuken

Wat je moet weten over het ISEGA certificaat


 

Stel je voor dat je als schilder bij een cateringbedrijf aan de slag gaat. Of dat je de keuken van een restaurant gaat afwerken. In dat geval heb je te maken met bepaalde regels waar de gebruikte verf aan moet voldoen.

Dat komt omdat de overheid de bereiding van voedsel zo veilig mogelijk wil maken in verband met de volksgezondheid. De bekende Keuringsdienst van Waren is daar een onderdeel van. Ook de inrichting van een restaurantkeuken, eetwarenfabriek of andere plekken waar eten op grote schaal wordt bereid of verpakt, is aan regels gebonden.

Voor jou is dan uiteraard de verf van belang. Het is goed om te weten dat er Trimetal verven zijn die speciaal gekeurd zijn voor de toepassing in de voedingsindustrie.

We hebben het dan over het ISEGA-certificaat. ISEGA is een belangrijk Duits testinstituut dat allerlei producten test om te checken of ze kunnen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel. Denk aan plastic frietbakjes, het kartonnen doosje van een BigMac, etc. Officieel gezegd: producten met ISEGA-certificaat mogen worden gebruikt in ruimtes waar men zich bezighoudt met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen.

Ook de verven van Trimetal zijn getest en de volgende Trimetal producten hebben een ISEGA Certificaat.

Permacryl Multiprimer Prestige

Dit zijn een breed toepasbare grondverf en een krasvaste, niet vergelende, dekkende, zijdeglans lakverf voor binnen en buiten.
 

Ook voor muren en vloeren is er een product met ISEGA-certificaat: 

Stelfloor Epoxy Hydro

Dit is een halfglanzende 2-componenten epoxy wand- en vloerverf. Bovendien voldoet deze verf voor professioneel gebruik binnen ook aan Arbo-regels voor luchtkwaliteit.

Kortom, zit je bij een opdrachtgever die op een of andere manier in de voedingsverwerking zit; dan kun je gerust verwijzen naar de ISEGA-gecertificeerde producten van Trimetal.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.