Randy weet raad

Permaline Superieur nader onderzocht

Meer en meer wordt er gestreefd naar duurzaamheid. Kijk maar eens wat we tegenwoordig recyclen of naar het gebruik van LED lampen etcetera. Ook Trimetal gaat met deze ontwikkeling mee en vanuit onze klanten wordt deze wens ook steeds sterker. Daarom is het product Permaline Supérieur ontwikkeld.  


 

Wij bouwen natuurlijk graag mee aan een wereld die ook voor latere generaties divers, gezond en leefbaar is! Dit realiseren we door het gebruik van producten met minimale uitstoot (Permacryl Decor Exterior Gloss / Satin) of door extreem duurzame producten waarbij de onderhoudscyclus wordt verlengd (Permaline Supérieur). Dit is een unieke hybride alkydhars hoogglans lakverf.‍ 

Waarom is Permaline Supérieur zo duurzaam? 

Zoals gezegd is Permaline Supérieur een product met extra hoge duurzaamheid. Deze duurzaamheid wordt verkregen door een unieke samenstelling van bindmiddelen. 

Deze alkydbindmiddelen bestaan o.a. uit meerwaardige zuren, alcoholen en onverzadigde vetzuren. De eerste twee geven het product hardheid, sterkte en glansbehoud. De laatste zorgt voor de elasticiteit van de verffilm. Onverzadigde vetzuren blijven echter gevoelig voor aantasting door UV-stralen. Deze vetzuren hebben reactieve punten die zorgen voor de droging. Deze reactieve uiteinden blijven gevoelig voor UV stralen waardoor de elasticiteit (lees duurzaamheid)  in de loop van de tijd af gaat nemen. 

In Permaline Supérieur worden de reactieve punten van de onverzadigde vetzuren extra beschermd door een gemodificeerde hybride-alkydhars. Hierdoor neemt de duurzaamheid (kleur- en glansbehoud) toe. De verffilm wordt beter beschermd tegen afbraak door UV-straling of andere weersinvloeden. De verflaag blijft langer intact Deze modificatie heeft geen invloed op het drogingsproces of de verwerking.‍ 

Superieur in de praktijk 

De duurzaamheid van een verfsysteem wordt enerzijds bepaald door de keuze van het product (Permaline Supérieur) en door factoren zoals: 

  • de ligging van het object 
  • type ondergrond
  • kwaliteit van de constructie 
  • laagdikte van de verfsysteem 
  • beglazing (enkel/dubbel)
  • het zgn. binnen- buiten schilderwerk e.d. 
  • frequentie van reinigen 
  • kleur en glansgraad van het verfsysteem 


Onder invloed van het klimaat en eerder genoemde factoren zal de verf in de tijd degraderen. Dit leidt tot verkleuren, glansafname, poederen, vervuiling en andere verschijnselen 

Je kan je voorstellen dat bepaalde niet standaardsituaties ( direct aan de kust en/of industriële gebieden) de degradatie dusdanig zal versnellen dat de maximale duurzaamheid helaas niet haalbaar is. Er moet gelegenheid (tijd en geld) zijn om de detaillering dusdanig te prepareren zodat er een perfecte basis ontstaat voor het verfsysteem waarbij als voorlak alleen Permaline Primer Prestige gebruikt. 

Als u kiest voor een afwerking met Permaline Supérieur, kiest u voor een werkwijze die past bij het afleveren van een stuk topkwaliteit in duurzaamheid en hoogglanzende afwerking. Met het product Permaline Supérieur kan in bepaalde situaties 10 jaar garantie worden gegeven (neem hierover contact op met uw groothandel of Trimetal adviseur). Indien aan alle voorwaarden kan worden voldaan levert dit een superieur eindresultaat op.

Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.