Tags

Welke muurverf kan ik mijn klanten voor de keuken adviseren?

Door Trimetal op maandag 14 december 2020 in Randy weet Raad

Steeds vaker krijgen vakschilders de vraag of de achterwanden bij het kookgedeelte in de keuken geschilderd kunnen worden in plaats van betegeld. Het is een beetje de trend en het past erg goed bij een strakke moderne inrichting.

Welke verf kun je dan het beste adviseren en wat vertel je erover?
Hier het antwoord:

Wanneer je de achterwanden in je keuken wilt gaan schilderen worden er natuurlijk extra eisen gesteld aan de reinigbaarheid. Tijdens het koken is het bijna onvermijdelijk dat mensen regelmatig spetteren en knoeien. Tegels zijn gemakkelijk af te nemen. Met een normale muurverf zal dat echter lastig zijn. Gelukkkig heeft Trimetal een speciale muurverf die hiervoor wél geschikt is: Magnatex Mat Clean SF

Magnatex Mat Clean SF is een extreem goed reinigbare, vlekafstotende muurverf. Deze verf geeft een zeer mat eindresultaat en glanst niet op na reinigen. Met name geschikt voor ruimtes die door intensief gebruik vaak schoon gemaakt worden.

Ook lastige vlekken afneembaar

De meest vervelende vlekken en spetters die je tijdens enthousiast koken maakt kun je snel afnemen. Dat geldt óók voor lastige vlekken van ketjap, ketchup, koffie, rode wijn, spaghettisaus e.d.  Deze zijn direct te verwijderen, zullen niet in de laag trekken en laten geen sporen na.

Aandachtspunten

Bij de applicatie op nieuw/onbehandeld werk dient de ondergrond droog, schoon, intact en stofvrij te zijn. Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een geschikt Polyfilla Pro product. Zuigende, onregelmatig zuigende en/of licht poederende ondergronden voorstrijken met Magnaprim Fix.

Bij aanbrengen op ondeugdelijk of poederend nieuw metselwerk of beton: losse deeltjes verwijderen door borstelen en voorbehandelen met Magnaprim Fix of Magnaprim Isol. Vervolgens afwerken met 2 lagen Magnatex Mat Clean SF. Een gipsgebonden ondergrond dient afgebonden, draagkrachtig en voldoende hard te zijn.

Bij onderhoud van bestaand werk dient de ondergrond dient droog, schoon, intact en stofvrij te zijn. Loszittende lagen verwijderen door middel van schuren, schrappen, borstelen of afbijten. Loszittende delen verwijderen. Kaalgekomen plaatsen voorbehandelen met Magnaprim Fix. Vervolgens afwerken met 2 lagen Magnatex Mat Clean SF.

Als alles klaar en afgewerkt is, is het verstandig de waterkoker (stoom) niet te dicht tegen muurverf te zetten.

Andere plaatsen in huis waar Magnatex Mat Clean SF ook goed toegepast kan worden:

  • In de hal
  • In de buurt van de prullenbak,
  • Naast de vaatwasser,
  • Rondom de trapopgang
  • Bij de wasmachine

Over de auteur

Trimetal
Trimetal team.
Aan het laden