Tags

Vakmanschap met de verfspuit

Door Trimetal op maandag 15 maart 2021 in Techniek

Aan alle kanten komt daglicht binnen want er zaten wel 18 raamkozijnen elementen rondom. Dus dat geeft veel invallend licht. Ook dit is een superstrak geheel geworden waar ik reuze tevreden over ben. Zonder banen, een mooi mat geheel. Voor de wanden heb ik Magnatex Mat clean SF gebruikt. Ook deze zijn superstrak en mat met als voordeel dat het goed reinigbaar is. Ik durf daarom wel te stellen dat ook voor spuitapplicatie de Trimetal verven perfect voldoen. Dirk de Vries spuit deuren op locatie met
Permacryl PU Satin Spray

Als projectleider bij een groter onderhoudsbedrijf had Dirk de Vries van PBC Plus al ervaring opgedaan met spuitapplicatie onder geconditioneerde omstandigheden in de werkplaats. Voor een nieuwbouwproject in Gorredijk gebruikte hij Permacryl PU Satin Spray op locatie.

Dirk: “De account manager van Trimetal, Patrick de Boer, adviseerde mij om dit product te gebruiken. Het ging onder meer om nieuwe deuren. Ik koos ervoor om ze gewoon in de nieuwbouwwoning zelf te spuiten met mijn nieuwe Airmix-spuit en mobiele afzuiging. Dit is een duurzame oplossing want je hebt dan geen transport bewegingen van klus naar werkplaats en terug. Scheelt toch CO2 uitstoot. Met minder kans op beschadigingen en veel tijdwinst. Dus nogal wat voordelen! Mede dankzij Permacryl PU Satin Spray zijn ze super mooi geworden.

Hier zie je de film ervan:

http://www.trimetalverfblog.nl/wp-content/uploads/2020/01/46a71237-c37b-46a9-8cd9-c1549917d4d6.mp4

Ook de plafonds en wanden heb ik gespoten in deze woning maar dan met muurverven. Met de Airless spuit. Plafonds en wanden zijn voor-gespoten met Magnaprim Fix en daarna werden de plafonds afgespoten met Magnacryl Prestige Mat. Het betreft hier een woonkamer plus keuken met een totaaloppervlak van 95 m2.


  • Spuitapplicatie Trimetal
    Banen overlappen.
  • Spuitapplicatie Trimetal
    Afplakken waar nodig.
Spuitcabine gecreëerd.S

Ook voor het project Braam Kliniek in Assen gebruikte ik spuitapplicatie. Dezelfde airless spuit in combinatie met de airless roller op dezelfde spuit. Ik heb een Y-stuk op mijn airless spuit aangesloten waardoor ik tegelijk kan spuiten en de roller kan voeden met verf. Dit is pas efficiënt! Op deze manier konden we snel besnijden langs de kanten zonder de roller te bevuilen, en de grote vlakken rollen zonder de roller van de gevel te halen. We gebruikten hier het product Trimetal Globaxane mat. Ook  hier had de Account Manager van Trimetal een advies voor gemaakt. In totaal hebben we 26 liter Trimetal Globaxane Mat verwerkt.

  • Superstrak resultaat.
  • Strak groen.
Strak blauw.


Aan alle kanten komt daglicht binnen want er zaten wel 18 raamkozijnen elementen rondom. Dus dat geeft veel invallend licht. Ook dit is een superstrak geheel geworden waar ik reuze tevreden over ben. Zonder banen, een mooi mat geheel. Voor de wanden heb ik Magnatex Mat clean SF gebruikt. Ook deze zijn superstrak en mat met als voordeel dat het goed reinigbaar is. Ik durf daarom wel te stellen dat ook voor spuitapplicatie de Trimetal verven perfect voldoen.

  • Kleur bepalen
  • Trimetal Spuitapplicatie
Mooi resultaat.

Het overige schilderwerk van dit pand is geschilderd met Trimetal Supérieur en het geheel is opgenomen in een meerjarenschema.”

PBC Plus is een jong en dynamisch nieuw onderhoudsbedrijf uit Beilen. Alleskunner Dirk de Vries heeft het opgericht in April 2015. Het bedrijf bestaat inmiddels uit drie medewerkers. Dirk heeft 19 jaar daarvoor ervaring opgedaan bij het schildersbedrijf van zijn vader. PBC Plus richt zich op het gehele onderhoudswerk van de buiten- en binnenschil van het vastgoed. Daarbij kijkt men zowel naar bouwkundige als esthetische aspecten van een pand. Zoals Dirk zelf zegt: ”Wat voor een ander een probleem is, is voor ons een uitdaging.”
Meer informatie over PBC Plus: www.pbc-plus.nlOver de auteur

Trimetal
Trimetal team.
Aan het laden