Zijn Pantone kleuren te mengen?
Ja, dat is mogelijk maar er kan geen identieke kleur gemengd worden. Pantone kleuren zijn drukinkt kleuren en deze zijn gemaakt van kleurstoffen en niet van pigmenten die in verfproducten worden gebruikt. De Pantone (PMS) kleuren vaak zijn feller en helderder en vooral transparanter dan de pigmenten van verfkleuren en daardoor lukt het niet om een 100% gelijke kleur in verf te maken.
Het is wel mogelijk om via verschillende hulpmiddelen, bv. met kleurmeten en kleurenwaaiers de Pantone kleur zo dicht mogelijk te benaderen en die kleur in verf te mengen.

Zijn er RAL-kleurnummer van alle Trimetal kleuren met ACC codes?
Er bestaan ongeveer 200 RAL-kleuren deze komen overeen met de Trimetal kleuren. Trimetal maakt gebruik van ACC kleursysteem. Naast deze 200 RAL-kleuren hebben we nog meer honderdduizend kleuren.
Trimetal heeft een RAL-waaier waarop op de achterzijde de ACC codes staan aangeven.

De verf verliest al naar een aantal weken zijn glans, hoe kan dit?
Vroegtijdig glansverlies is zeker niet de bedoeling, dit wordt veroorzaakt door aan het aanbrengen van onvoldoende laagdikte. Hierdoor verliest de verf- of vernislaag sneller dan normaal zijn oorspronkelijke glans. Te dunne lagen zijn minder bestand zijn tegen UV-licht en natuurlijke verwering. Daarnaast kan schoonmaken of polijsten met agressieve schurende middelen tot glansverlies leiden. In alle gevallen zal opnieuw een volle lak- of verflaag aangebracht moeten worden.

Waarom zijn er semi-minerale Globaxane Mat muurverven minder kleurrecepten?
Dat komt door het alkalische bindmiddel. Organische pigmenten zijn hier hier tegen bestand.
Aan het laden