In het gehele productieproces van Akzonobel wordt continue geïnnoveerd om het gebruik van materiaal en productie van afval te reduceren.

Fabrieken

AkzoNobel investeert in state of the art duurzame fabrieken. Een voorbeeld hiervan is de in 2017 geopende fabriek in Ashington, England. Deze awardwinnende fabriek is de meest duurzame verffabriek ter wereld.

In meer dan 80 fabrieken zijn energiebesparingen gerealiseerd door apparatuur zoals verlichting, boilers en compressors. Dit heeft geleid tot een daling van 34% per ton productie in ons wereldwijde energiegebruik over een tijdspanne van 5 jaar.

Maar ook in andere fabrieken verminderen we onze footprint, door bijvoorbeeld slim om te gaan met water. Zo hergebruiken we spoelwater en maken we gebruik van regenwater opvangsystemen

Producten met de beste dekking

Trimetal heeft producten in het assortiment die de beste dekking geven. Hierdoor is minder verf nodig. Zo hebben onze binnen muuverven een rendement van 10-12 m2/L.

Transport & Supply Chain

Samenwerken in de keten heeft geholpen om afval per ton productie met 29% te verlagen in de afgelopen 5 jaar.Binnen AkzoNobel is transport zo geregeld dat er nooit lege of halflege vrachtwagens rijden.

Verfafval-service

Bijna al onze Trimetal grossiers zijn lid van Partners in Paint. Zij hebben in samenwerking met Renewi een verfafval ophaal service.
Aan het laden