Waar kan ik Trimetal verf kopen?
Trimetal producten zijn verkrijgbaar bij geselecteerde, onafhankelijke verf grossiers in het hele land. De grossiers en Trimetal werken samen als echte partners. Samen stemmen zij af hoe het beste voorzien kan worden aan de behoefte van de schilders in de regio. Klik hier voor onze Trimetal stores.  

Wat voor verf heeft Trimetal?
Professionele verf die exclusief is voor de schilder. Voor elke klus de juiste verf, van dakkapel tot kelder.

Hoe lang is verf houdbaar?
De houdbaarheid van verf is over het algemeen minimaal 1 jaar (Dit staat in de technische documentatie van het betreffende product). De maximale tijd is niet aan te geven. Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid tijdens de opslag, hoeveelheid in de bus/emmer, afsluiting van het deksel en dergelijke. Indien de verf die je weer wilt gebruiken een tijd gestaan heeft, kun je dit zelf het beste controleren door te beoordelen of de verf nog goed door te roeren is en een gladde substantie is. Indien dit zo is, moet je het op een neutrale ondergrond uitstrijken en de volgende dag bekijken of de verf goed gedroogd is. Als dit allemaal in orde is dan kun je de verf nog gebruiken.

Welke laagdikte moet ik aanhouden voor de grond- en aflakken?
De optimale natte laagdikte voor de Trimetal producten staan aangegeven op de technische documentatiebladen. Deze zijn te vinden op www.trimetal.nl. In het algemeen kan voor de terpentineverdunbare buitenlakken en grondlakken 70-90 mu worden aangehouden. Deze laagdikte is simpel te bereiken door met een kunststof haren kwast te schilderen en niet teveel te verdelen. Wanneer de producten met de optimale natte laagdikte worden aangebracht is binnen enkele minuten de zeer hoge vloeiing van de producten zichtbaar. Bij het aanbrengen van teveel natte laagdikte duurt het beduidend langer voordat de vloeiing zichtbaar wordt. Bij het aanbrengen van een veel te dikke natte laagdikte neemt de kans op een “zakker” toe. Tevens kan bij een zeer hoge natte laagdikte (120 mu of meer) doordrogingsvertraging optreden. De droogtijd is ook nog afhankelijk van het product, kleur, omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Als de producten in een te dunne (en/of sterk verdunde) natte laagdikte worden aangebracht (laagdikte 55-60 mu) trekken de producten dermate snel aan dat kwaststrepen zichtbaar blijven.

Wat is de optimale verwerkingstemperatuur voor de grond- en aflakken?
Optimale verwerkingstemperatuur voor de meeste buitenlakken en grondlagen is: 5-25˚C. Bij temperaturen beneden de 5˚C kan er drogingsvertraging optreden. Voor lagere verwerkingstemperaturen kan je het best de 4SO (4 seizoenen) producten gebruiken of de sneller drogende producten gebruiken. Voor de grondlakken zijn dat: Permaline Primer 4SO en Permaline Snelgrond. Daarna kan je het aflakken met Permaline Silicon 4SO of Permaline DW Brillant. Bij lage temperaturen of koude nachten moet een langere overschildertijd tussen de verschillende lagen (meer dan 24 uur) aangehouden worden. Bij hoge verwerkingstemperaturen kan je ook de 4SO producten gebruiken; Permaline Primer 4SO en Permaline Silicon 4SO.


Wat is schrobvastheid?

De schrobvastheidsklasse die wij geven aan Trimetal producten is aan de hand van een norm. Deze norm is de DIN EN 13 300. In deze norm zijn belangrijke kwaliteitscriteria vastgelegd, waaronder de schrobvastheid. De schrobvastheidsklasse geeft aan in hoeverre een product bestand is tegen mechanische slijtage zoals deze bijvoorbeeld optreedt bij het reinigen van het oppervlak. Er zijn vijf klassen bepaald. Klasse 1 heeft de hoogste schrobvastheid en klasse 5 de geringste.
Aan het laden